Γνωρίζω τη συσκευή μου

2. Η συσκευή και τα αξεσουαρ

Τα κύρια μέρη

Στην αγορά υπάρχει διαθέσιμη μεγάλη ποικιλία συσκευών tablet με διαφορετικό σχεδιασμό, φυσικά και τεχνικά χαρακτηριστικά. Για καλή μας τύχη, πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κοινά μεταξύ των συσκευών και μπορούμε έτσι εύκολα να χειριστούμε τις περισσότερες συσκευές, αφού αρχικά εξοικειωθούμε με μία από αυτές. Στη παρακάτω διαδραστική εικόνα φαίνονται τα κύρια μέρη μιας κινητής συσκεύης tablet, κάντε κλικ στα εικονίδια για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αξεσουαρ

Ένα tablet συνοδεύεται πάντα από τον κατάλληλο φορτιστή της συσκευής. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε πάντα τον κατάλληλο φορτιστή για τη συσκεύη μας γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουμε βλάβη στη μπαταρία ή ακόμα χειρότερα να βλάβη στην ίδια τη συσκευή. Άλλα αξεσουάρ που ίσως χρειαστούμε είναι:

  • Ακουστικά, ενσύρματα ή ασύρματα.
  • Θήκες. Ειδικά για τα tablet, η θήκη είναι πολύ σημαντική γιατί προστατεύει τη συσκευή από τυχόν ατυχήματα.
  • Βάσεις. Η βάση στήριξης tablet μας επιτρέπει να τοποθετούμε τη συσκευή σε σταθερή θέση ώστε να παρακολουθούμε ένα βίντεο ή μια τηλεδιάσκεψη.
  • Προστασία οθόνης. Ένα είδος διαφανούς πλαστικού που προστατεύει την οθόνη.
  • Κάρτες μνήμης SD. Με μια κάρτα μνήμης SD προσθέτουμε αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή μας και παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα εύκολης μεταφοράς αρχείων από και προς σε άλλες συσκευές (π.χ. υπολογιστής, κάμερα)
  • Πένες αφής (stylus). Η πένα αφής μας επιτρέπει να χειριζόμαστε πιο εύκολα και γρήγορα τη συσκευή καθώς και να σχεδιάζουμε με το χέρι.
tablet accessories