Εισαγωγή στον λογαριασμό και Δημιουργία επαφών

Έχετε ήδη εγκαταστήσει το πρόγραμμα κι έχετε δημιουργήσει λογαριασμό.

Ανοίγετε το Skype από τα προγράμματα και επιλέγετε τον λογαριασμό σας (εφόσον δεν έχετε αποσυνδεθεί).


Στη συνέχεια εμφανίζεται η κύρια οθόνη του Skype.


Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε επαφές άλλων χρηστών του Skype.

Για να βρείτε κάποια επαφή στο skype κάνετε αναζήτηση: είτε βάσει ονοματεπώνυμου, Ονόματος Skype, αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνσης email.


Αφού βρείτε την επαφή που αναζητείτε, την επιλέγετε και σας δίνεται πλέον η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί του.

Ρυθμίσεις του Skype

Αν πατήσετε τις 3 τελείες όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα, δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσετε την εφαρμογή σας καθώς και τις συσκευές ήχου και βίντεο.


Κατάσταση χρήστη του Skype

Μπορείτε να αλλάξετε την κατάστασή σας αν επιλέξετε την εικόνα σας στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης, ώστε είτε να "λείπετε", είτε είσαστε «αόρατοι» είτε σε κατάσταση «μην ενοχλείτε»:


Στο αριστερό μέρος της οθόνης υπάρχει η λίστα με τις επαφές σας. Αν στο όνομα της επαφής υπάρχει ένα εικονίδιο (πράσινη τελεία) δηλώνει ότι ο χρήστης είναι συνδεδεμένος.

Κλήσεις μέσω Skype

Για να συνδεθείτε μέσω βιντεοκλήσης  με κάποιον από τις επαφές σας, πρέπει να τον επιλέξετε από τη λίστα επαφών στα αριστερά και να πατήσετε το κουμπί βιντεοκλήση αλλιώς αν θέλετε επιλέγετε μόνο τον ήχο.


Όταν απαντήσει την κλήση σας, σας ανοίγει ένα παράθυρο όπως το παρακάτω (όταν κάποιος δεν διαθέτει κάμερα, στη θέση του βγαίνει η εικόνα προφίλ του), όπου στην κεντρική οθόνη είναι ο συνομιλητής σας και υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι που είσαστε εσείς, το οποίο είτε μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθός του, είτε να το μετακινήσετε, είτε και να το κλείσετε εντελώς.

Στο κάτω μέρος της οθόνης βρίσκονται τα κουμπιά σίγασης μικροφώνου, απενεργοποίησης κάμερας και τερματισμού  κλίσης. Ακολουθούν τα κουμπιά που δίνουν τις παρακάτω επιλογές :

Άνοιγμα συνομιλίας - Κοινή χρήση οθόνης - Εικονίδια (φατσούλες)


Υπάρχει και η δυνατότητα αποστολής αρχείων στον συνομιλητή σας πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο και της προσθήκης ατόμων στην συνομιλία κ.α


Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020, 12:51 PM