Εγγραφή εκπαιδευτικού


Μην αποδεχθείτε emails για εγγραφή σε τάξη ΑΝ δεν έχετε κάνει πρώτα εγγραφή ως καθηγητής ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εγγραφείτε ως μαθητής

Το πρώτο βήμα για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Remind είναι να εγγραφείτε ως καθηγητής. Οπότε μεταβείτε στη σελίδα του Remind (https://www.remind.com/) και επιλέξτε "Sign Up". Μπορείτε να συμπληρώσετε τα πεδία της φόρμας ή να συνδεθείτε πολύ γρήγορα με τον Google λογαριασμό σας πατώντας το αντίστοιχο κουμπί στο κάτω μέρος.

Εισάγετε πρώτα το email σας και επιλέγετε Continue.


Σ' αυτήν τη φάση ανοίγετε το email σας στο οποίο έχει σταλεί ένας 4ψήφιος κωδικός επιβεβαίωσης. Αυτόν τον κωδικό τον καταγράφετε στο παράθυρο που έχει ανοίξει με τίτλο  Enter your code και επιλέγετε Continue. Το όνομα και το επίθετό σας τα καταγράφετε με λατινικούς χαρακτήρες (γιατί τα ελληνικά δεν εμφανίζονται σωστά στη συνέχεια - π.χ. Maria Iosifidou).

Αποδέχεστε με Accept τους όρους χρήσης και στη συνέχεια επιλέξτε  I'm a teacher.

Δημιουργία τάξης

Στη συνέχεια θα δημιουργήσετε την τάξη σας (με ένα ημι-αυτόματο τρόπο). Δώστε το όνομα της τάξης Class name και πατήστε Create. Έτσι έχετε πλέον το εικονίδιο της τάξης, την ονομασία της τάξης σας,τον κωδικό (που δίνεται αυτόματα). Επίσης να επισημάνουμε ότι στη διαδικασία αυτή εξετάζεται και η περίπτωση για την ηλικία των παιδιών (στην περίπτωση που είναι κάτω των 13 ετών ζητείται και email των γονιών).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Στις δραστηριότητες θα δημιουργήσετε εκ νέου (με οδηγίες) μία τάξη εισάγοντας δικά σας στοιχεία.

Στο παράθυρο εμφανίζονται οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει η εγγραφή των μαθητών στην τάξη σας. Κάθε φορά που επιλέγετε μία από τις παρακάτω επιλογές αριστερά στην οθόνη, η κεντρική οθόνη αλλάζει για να εισάγετε τα δεδομένα σας.


Κάθε τάξη διαθέτει και ένα αναγνωριστικό (τον κωδικό της). Αυτό το αναγνωριστικό είναι το μοναδικό στοχείο που θα πρέπει να διαμοιράσετε στους γονείς και στους μαθητές σας για να μπορούν να εγγραφούν στην τάξη σας.


Εγγραφή μαθητών και γονέων στην τάξη


Υπάρχουν 4 τρόποι για να μπορέσει ένας μαθητής ή γονέας να εγγραφεί στην τάξη σας.

Μέθοδος 1 - Μέσω του Web site

Βήμα 1: Ο μαθητής ή γονέας μεταβαίνει στη διεύθυνση http://www.remind.com και επιλέγει την αντίστοιχη επιλογή  "I am student" ή "I am parent"

Βήμα 2: Εισάγει το αναγνωριστικό της τάξης  (π.χ. @tpeiv)


Μέθοδος 2 - Μέσω του email τους

Ο καθηγητής/δάσκαλος εισάγει τους μαθητές ή γονείς με τα email τους (αν τα γνωρίζει)


Μέθοδος 3 - Με διαμοιρασμό του συνδέσμου της τάξης

Μέθοδος 4 - Μέσω του κινητού τους τηλεφώνου

Βήμα 1: Κατεβάζουν το application Remind απο το App Store ή το Google Play


Αυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους: είτε γράφωντας Remind στο store (π.χ. Google Play)  είτε σκανάροντας το παρακάτω qrcode


Βήμα 2: Συνδέονται με τον Google λογαριασμό τους και βάζουν το αναγνωριστικό της τάξης

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία για smartphones με λειτουργικό Android

Video




Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 2:55 PM