Παρουσίαση του whereby

Εγγραφή και δημιουργία δωματίου


Για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο τηλεδιάσκεψης απαιτείται να κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία whereby. Οι συμμετέχοντες όμως δεν χρειάζεται να έχουν λογαριασμό. Από την αρχική οθόνη, επιλέγετε Get started.


16 STEPS

1 Επισκεφτείτε τη σελίδα του whereby και πατήστε στο κουμπί Get Started

Step 1 image

2 Επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για τον εαυτό σας (For Myself)

Step 2 image

3 Μπορείτε να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Google ή αν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο email

Step 3 image

4 Type name@example.com

Step 4 image

5 Πατήστε στο κουμπί Sign Up.Θα σας σταλεί ένα email με έναν κωδικό επιβεβαίωσης

Step 5 image

6 Εισαγετε τον κωδικό επιβεβαίωσης στο πεδίο

Step 6 image

7 Στη συνέχεια πατήστε Verify

Step 7 image

8 Επιλέξτε τη δωρεάν χρήση πατώντας Get Started

Step 8 image

9 Για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο συνομιλίας, απλά γράψτε το όνομά του δωματίου στο πεδίο

Step 9 image

10 και στη συνέχεια πατήστε Create My Room

Step 10 image

11 Για να μεταβείτε στο δωμάτιο πατήστε go to Room

Step 11 image

12 Η εφαρμογή θα σας ζητήσει δικαιώματα για να χρησιμοποιήσει την κάμερα και το μικρόφωνό σας.
Πατήστε στο κουμπί Request permissions

Step 12 image

13 Στο αναδυόμενο παράθυρο επιλέξτε την κάμερα και το μικρόφωνό σας και στη συνέχεια επιλέξτε Join Meeting για να συνδεθείτε στο δωμάτιο

Step 13 image

14 Για να αποσυνδεθείτε μπορείτε είτε να απλά να κλείσετε το παράθυρο είτε να επιλέξετε το κουμπί πάνω δεξιά

Step 14 image

15 και να επιλέξετε log out

Step 15 image

16 Αυτό ήταν!

Step 16 image

Here's an interactive tutorial for the visual learners

https://www.iorad.com/player/1640816/Whereby---Δημιουργία-λογαριασμού-και-δωματίου

Κάνετε εγγραφή είτε με τον λογαριασμό σας στο Google είτε εισάγοντας τα στοιχεία σας.

Επισκεφτείτε τη σελίδα εγγραφής για τη δωρεάν συνδρομή. Συμπληρώστε όνομα και email. Πατήστε το κουμπί Sign up (Εγγραφή).

 

Θα σας αποσταλεί στο email σας ένας κωδικός επιβεβαίωσης (confirmation code). Συμπληρώστε τον κωδικό και πατήστε το κουμπί Verify (Επιβεβαίωση).


Επιλέγετε την Free έκδοση και Get Started.

 


Την πρώτα φορά που θα κάνετε σύνδεση θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε το προσωπικό σας δωμάτιο (room). Δώστε ένα μοναδικό όνομα (λατινικοί χαρακτήρες, χωρίς κενά) από το οποίο θα δημιουργηθεί ο σύνδεσμος του δωματίου τηλεδιάσκεψης. Πατήστε Create My Room (Δημιουργία δωματίου).

 


Το δωμάτιο εμφανίζεται στη λίστα. Μπορείτε να δημιουργήσετε και άλλα δωμάτια επιλέγοντας Add more rooms.

 



Σύνδεση και αποσύνδεση

Σύνδεση

Η σύνδεση στην υπηρεσία γίνεται από τη σελίδα σύνδεσης Log in. Συμπληρώστε το email σας, επιλέγετε Log in και μετά τον νέο κωδικό επιβεβαίωσης που θα έρθει στο email σας. Εναλλακτικά μπορείτε να λάβετε τον κωδικό επιβεβαίωσης μέσω SMS με την επιλογή Use phone instead.

Στην υπηρεσία αυτή δεν έχουμε μόνιμο κωδικό εισόδου αλλά κωδικό επιβεβαίωσης που μας αποστέλεται κάθε φορά που θα κάνουμε σύνδεση.

 

Αποσύνδεση

Για να αποσυνδεθείτε, στο μενού που βρίσκεται αριστερά στην οθόνη, επιλέγετε το Logout (Αποσύνδεση).

 


Έναρξη τηλεδιάσκεψης

Στο δωμάτιο που δημιουργήσατε αρχικά ή σε κάποιο άλλο πατήστε πάνω στο όνομά του.

 


Επιτρέψτε το πρόγραμμα περιήγησης να χρησιμοποιεί την κάμερα και το μικρόφωνό σας. Πατήστε Allow cam/mic.

 

Πατήστε Αllow στο παράθυρο προειδοποίησης ασφαλείας του Chrome. Παρόμοια προειδοποίηση εμφανίζεται και σε άλλους browsers.

 

Αν όλα έγιναν σωστά η εικόνα της κάμερας θα εμφανιστεί.

Δεξιά από το εικονίδιο του μικροφώνου υπάρχει ένα εικονίδιο γραναζάκι το οποίο επιλέγετε και εμφανίζονται οι επιλογές και ρυθμίσεις για την κάμερα, το μικρόφωνο και τα ηχεία.

Πατήστε Join meeting για να ξεκινήσει η τηλεδιάσκεψη.

 

Αντιγράψτε το link πατώντας το κουμπί Copy link και κοινοποιήστε το στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, με email ή με κάποιον άλλο τρόπο. Θα μπορούσατε να έχετε ήδη συνεννοηθεί το όνομα του δωματίου και να μπείτε όλοι κάποια προκαθορισμένη ώρα.

Οι συμμετέχοντες απλά θα κάνουν κλικ στον σύνδεσμο και θα επιτρέψουν την χρήση κάμερας και μικροφώνου όπως στο προηγούμενα βήματα. Δεν απαιτείται σύνδεση και λογαριασμός για αυτούς που προσκαλείτε.

 



Περιγραφή

Bασικά εργαλεία χειρισμού



Cam : Ενεργοποίηση - Απενεργοποίηση κάμερας.

Mic : Ενεργοποίηση - Απενεργοποίηση μικροφώνου.

Share : Διαμοιρασμός οθόνης.

Chat: Ανοίγει παράθυρο για συνομιλία με κείμενο.

People : Εμφανίζετα ο κατάλογος των συμμετεχόντων.

Leave: Αποσύνδεση

 


Έλεγχος συνεργατών

Σε μια τηλεδιάσκεψη μπορούμε να ελέξουμε και την εμφάνιση των παράθυρων των συνεργατών με τις επιλογές Εnlarge (Μεγέθυνση) και Fullscreen (Πλήρης οθόνη).

Ο διοργανωτής μπορεί να απενεργοποιήσει τον ήχο (Disable sound) ή και να "διώξει" έναν συμμετέχοντα (Remove). 


Κλείδωμα Δωματίου

Ένα δωμάτιο αρχικά είναι ανοιχτό που σημαίνει όποιος έχει τον σύνδεσμο μπορεί να μπει. Με το κλείδωμα δωματίου ο διοργανωτής ελέγχει την πρόσβαση στο δωμάτιο και έτσι αποφεύγουμε τους "ακάλεστους επισκέπτες". Για το κλείδωμα και ξεκλείδωμα επιλέγετε είτε την μπάρα αριστερά πάνω στην οθόνη είτε το εικονίδιο γραναζάκι δεξιά πάνω στην οθόνη.



Σε κλειδωμένο δωμάτιο ο επισκέπτης θα πρέπει να "χτυπήσει" τη πόρτα (Knock).

 


Ο διοργανωτής με τη σειρά του θα πρέπει να επιτρέψει την είσοδο στον καλεσμένο με την επιλογή Let in.

 


Διαμοιρασμός οθόνης

Ο διαμοιρασμός οθόνης μας επιτρέπει να μεταδώσουμε την οθόνη του υπολογιστή μας αντί της κάμερας και να δείξουμε έτσι μια ιστοσελίδα, εφαρμογή, παρουσίαση κτλ. Αυτή η λειτουργία εξαρτάται και από τον φυλλομετρητή.

  • Chrome: Απαιτείται εγκατάσταση πρόσθετου, αλλά προσφέρει περισσότερες δυνατότητες.
  • Firefox: Δεν απαιτεί πρόσθετο αλλά επιτρέπει μόνο διαμοιρασμό ολόκληρης της οθόνης.


Για να  αρχίσουμε να μοιράζουμε την οθόνη μας πατάμε το κουμπί Share  που βρίσκεται στο κάτω μέρος και στη συνέχεια Share screen. Εμφανίζεται παράθυρο επιλογής για να διαμοιραστούμε είτε ένα παράθυρο από τις εφαρμογές που έχουμε ανοικτές είτε ολόκληρη την οθόνη.

Μπορεί την πρώτη φορά να σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε μια επέκταση για τον φυλλομετρητή Chrome. Πατήστε ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

Για να σταματήσουμε ον διαμοιρασμό πατάμε Stop στο κουμπί κάτω στην οθόνη.

 



Last modified: Monday, 16 March 2020, 7:25 AM