Ημερομηνία 'Εναρξης: 24 Οκτωβρίου 2022
Ημερομηνία Λήξης: 28 Μαΐου 2023
Διάρκεια σεμιναρίου: 200
Ημερομηνία Βεβαίωσης: 5 Ιουνίου 2023
Περιγραφή:

Στο μάθημα αυτό περιγράφονται σενάρια που αφορούν στο microbit. Το Micro:bit είναι μια μικρή πλακέτα με ένα ισχυρό μικροελεγκτή  που φτιάχτηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Διαθέτει αισθητήρες και συσκευές διασύνδεσης. Το μάθημα είναι πιλοτικό.

Στόχος:

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου αυτού θα είστε σε θέση να προγραμματίσετε το Microbit χρησιμοποιώντας ποικιλία αισθητήρων, τους αισθητήρες του ίδιου του ρομπότ και τους αισθητήρες που συνδέουμε επιπλέον.


Learning Objectives:

Οι ενότητες του σεμιναρίου ασχολούνται με το περιβάλλον εργασίας MakeCode και Scratch,  τις βασικές προγραμματιστικές δομές  (ακολουθιακή, επαναληπτική και ελέγχου) για τον έλεγχο των αισθητήρων του.


Προαπαιτούμενα:

Για την επαφή σας με το εκπαιδευτικό υλικό και την εκπόνηση των δραστηριοτήτων χρειάζεστε έναν υπολογιστή με τον οποίο να έχετε και πρόσβαση στο Internet. Επίσης, χρειάζεται να αγοράσετε το Microbit και ορισμένα υλικά (για τα οποία θα σας ενημερώσουμε με την έναρξη του σεμιναρίου- γύρω στα 50€).


Συγγραφείς:

Μαρία Ιωσηφίδου - εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ86)

Ομάδα Στόχος:

Το μάθημα ξεκινά λαμβάνοντας υπόψη ότι το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι καλό να έχουν ήδη μια επαφή με το Scratch καθώς σκοπός του σεμιναρίου δεν είναι να μάθετε το Scratch αλλά ορισμένα σημεία  του που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον προγραμματισμό του Microbit. Ο προγραμματισμός θα υλοποιηθεί και με το Scratch και με το MakeCode το οποίο προσομοιάζει στο Scratch. Ορισμένες δραστηριότητες μπορούν να συνδεθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία με άλλα μαθήματα, όπως τα Μαθηματικά κι η Φυσική.


Ανακοινώσεις: Η εβδομάδα 13-19 Μαρτίου θα καθυστερήσει να ανοίξει μερικές μέρες.
Ιδιαιτερότητες του μαθήματος:

Το σεμινάριο υλοποιείται για πρώτη φορά και επομένως βρίσκεται σε πιλοτική φάση. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με απλές δραστηριότητες οι οποίες σταδιακά θα αυξάνουν σε βαθμό δυσκολίας και αρκετές δραστηριότητες θα συνδυάζουν  θέματα από το υλικό προηγούμενων εβδομάδων. Το εκπαιδευτικό υλικό κι οι δραστηριότητες θα δομούνται κυρίως μέσω σεναρίων.