Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Απαιτήσεις ολοκλήρωσης
Άνοιξε: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020, 11:55 PM
Λήξη: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, 11:55 PM

Σκοπός

Στη δραστηριότητα αυτή θα πρέπει να κάνετε εγγραφή χρηστών στο μάθημά σας και ανάθεση ρόλων σε αυτούς

Διδακτικοί στόχοι

Στο τέλος της ενότητας/δραστηριότητας θα είστε σε θέση να:

  • πραγματοποιείτε εγγραφή χρηστών σε μάθημα

  • αναθέτετε ρόλο στους χρήστες

Περιγραφή

Στο μάθημά σας εσείς έχετε οριστεί διαχειριστής. Αυτό σημαίνει ότι έχετε δικαίωμα να διαμορφώσετε και να επεξεργαστείτε τη δομή και το περιεχόμενο του μαθήματός σας, αλλά και να ορίσετε τους επιμορφούμενους στο μάθημά σας. Αυτή τη στιγμή στο μάθημά σας δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης κανένας άλλος χρήστης πέρα από εσάς. Θέλουμε λοιπόν να ορίσετε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στην οποία ανήκετε (συμπεριλαμβανομένου του επιμορφωτή σας) ως επιμορφούμενους - μαθητές στο μάθημά σας.

Για να βρείτε ποια είναι τα μέλη της ομάδας στην οποία ανήκετε ήδη, ώστε να τους προσθέσετε ως Μαθητές στο καινούργιο σας μάθημα που φέρει το όνομά σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα όπως η παρακάτω εικόνα: Στο μάθημα etwinning1_19_20 επιλέγετε Συμμετέχοντες και κατόπιν την Ομάδα στην οποία ανήκετε.



Για να βρεθείτε και πάλι στο καινούργιο μάθημά σας:

Από την αρχική σελίδα επιλέγετε το μάθημά σας που φέρει το όνομά σας ή το βρίσκετε αριστερά στο: Τα μαθήματά μου. (ονομάζεται όπως το όνομα χρήστη σας)


Από την οθόνη αριστερά, επιλέγετε Συμμετέχοντες και στη συνέχεια Εγγραφή χρηστών.


Προκύπτει παράθυρο στο οποίο υπάρχει πλαίσιο κειμένου για να πληκτρολογήσετε το όνομα του χρήστη που επιθυμείτε. Όσο πληκτρολογείτε εμφανίζονται ονόματα που αρμόζουν στην μέχρι στιγμής πληκτρολόγηση. Επιλέγετε το όνομα που θέλετε (από τα πιθανώς προτεινόμενα) και αναθέτετε τον ρόλο του Μαθητή. Στη συνέχεια κάνετε Εγγραφή επιλεγμένων χρηστών και συνόλων χρηστών. Μπορείτε να εγγράφετε έναν - έναν χρήστη ή και περισσότερους.
 


Θα πρέπει να εγγράψετε στο μάθημά σας όλα τα μέλη της ομάδας σας και οπωσδήποτε και τον επιμορφωτή σας

Για να δείτε ποια άτομα ανήκουν στην ομάδα σας και τους έχετε ορίσει ως Μαθητές στο μάθημά σας, θα πρέπει να πάτε στους Συμμετέχοντες κι εμφανίζεται η σελίδα ενημερωμένη με τα μέλη της ομάδας σας.


Παραδοτέο



Για να βαθμολογηθείτε για αυτήν τη δραστηριότητα θα πρέπει να στείλετε το URL του μαθήματός σας, το οποίο μπορείτε να βρείτε αφού πρώτα βγείτε στην κεντρική σελίδα του μαθήματός σας. Το link θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι:

https://seminars.etwinning.gr/course/view.php?id=3200

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κάνει εγγραφή τον επιμορφωτή σας για να μπορέσει να το δει και να το βαθμολογήσει.

Για απορίες ή προβλήματα σε αυτή τη δραστηριότητα κάντε κλικ εδώ