Μαθήματα του σχολικού έτους 2017 - 2018

Ο ΣΣΝ Ν. Κυκλάδων, σε συνεργασία με τον ΣΣΝ Δωδεκανήσου και τις Σχ. Δρ. ΔΔΕ Δωδεκανήσου,  συστήνουν από φέτος  Δίκτυο Σχολείων για τη Σχολική Διαμεσολάβηση, με την συμμετοχή 26 σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 13 νησιά του Νοτίου Αιγαίου. 

Τα νησιά του Ν. Αιγαίου που συμμετέχουν στο ΔΙΚΤΥΟ είναι: Άνδρος, Aστυπάλαια, Ανάφη,  Κως, Πάρος, Νάξος, Ρόδος, Λέρος, Tήνος , Κάρπαθος, Σύρος, Σύμη, Φολέγανδρος.

Η ενδοσχολική βία τα τελευταία χρόνια λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και στα ελληνικά σχολεία. Μία από τις αποτελεσματικότερες πρακτικές αντιμετώπισής της είναι η «Σχολική Διαμεσολάβηση». Πρόκειται για μία διαδικασία κατά την οποία μαθήτριες και μαθητές, αφού εκπαιδευτούν από καθηγήτριες, καθηγητές τους που έχουν ασχοληθεί και επιμορφωθεί σχετικά με αυτό το θέμα, διαμεσολαβούν σε μαθητικές συγκρούσεις. 

Η σχολική διαμεσολάβηση έχει θεαματικά αποτελέσματα ως προς την μείωση της ενδοσχολικής βίας , την ένταση, τη συχνότητα και τη διάρκειά της, επειδή παρέχει ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ στα παιδιά να μιλήσουν και κυρίως να ακουστούν.  

                               

Υπ. ΣΣΝ Κυκλάδων, Υπ.   ΣΣΝ Δωδεκανήσου, Υπ. Σχ. Δρ. ΔΔ Δωδεκανήσου
    Μίλτος Σακελλαρίου      Όλγα Βλάχου              Ευαγγελία  Μουλά