Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Απαιτήσεις ολοκλήρωσης
Άνοιξε: Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019, 11:55 PM
Λήξη: Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, 11:55 PM

Περιγραφή


Στη δραστηριότητα αυτή θα αξιολογήσετε έναν ιστότοπο που θα διαλέξετε εσείς, ως προς την ποιότητά του, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό του.

Βήμα 1

Εξερευνήστε το παρακάτω άρθρο που κάνει μια ανασκόπηση στην εξέλιξη των ιστότοπων από την αρχή του WWW μέχρι σήμερα. Δεν είναι απαραίτητο να το διαβάσετε, αρκεί να παρατηρήσετε καλά τις εικόνες με τις ιστοσελίδες.

Evolution of Web Design

Βήμα 2

Εξερευνήστε το παρακάτω άρθρο. Στο άρθρο παρουσιάζονται ιστότοποι που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάποιες από τις ιστοσελίδες και να τις εξερευνήσετε.

Examples of Great Website Designs for Inspiration

Βήμα 3

Επιλέξτε έναν ιστότοπο που επισκέπτεστε συχνά (απαραίτητη προϋπόθεση είναι να λειτουργεί τουλάχιστον 5 χρόνια). Μεταβείτε στον ιστότοπο που επιλέξατε και παρατηρήστε την αρχική σελίδα του.

Έπειτα χρησιμοποιείστε την υπηρεσία WayBackMachine, ώστε να ανακτήσετε μια παλαιότερη έκδοση της ιστοσελίδας που επιλέξατε. Προσπαθήστε να βρείτε όσο το δυνατόν πιο παλιά ημερομηνία.

Χρήση υπηρεσίας WayBackMachine





Παρακάτω βλέπουμε ένα παράδειγμα: πώς εμφανιζόταν το sch.gr τον Μάρτιο του 2000.



Αφού εμφανιστεί η παλιά έκδοση της σελίδας, πάρε ένα στιγμιότυπο οθόνης (print screen). Σε περίπτωση που η σελίδα δεν εμφανιστεί σωστά, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη.

Παραδοτέο


Για να βαθμολογηθείτε για αυτή τη δραστηριότητα θα πρέπει:

  • να υποβάλετε το στιγμιότυπο οθόνης της παλιάς έκδοσης της ιστοσελίδας και
  • σύμφωνα με αυτά που μελετήσατε στο θεωρητικό μέρος, συντάξτε ένα σύντομο κείμενο στο οποίο θα αναφέρετε τις βασικές διαφορές μεταξύ της παλιάς και της τρέχουσας ιστοσελίδας και/ ή μια σύντομη αξιολόγηση της ποιότητάς της (αγνοήστε την ποιότητα του περιεχομένου).

Για απορίες ή προβλήματα σε αυτή τη δραστηριότητα κάντε κλικ εδώ