Οδηγίες

Οδηγίες για όσους δεν έχουν λογαριασμό στο Π.Σ.Δ.

Όσοι δεν έχετε λογαριασμό στο ΠΣΔ και δεν μπορείτε να αποκτήσετε τότε έχετε δύο επιλογές

 • μπορείτε να βρείτε κάποιον να σας "δανείσει" τα στοιχεία του στο ΠΣΔ και να ολοκληρώσετε τις δραστηριότητες. Το πρόσωπο αυτό θα πρέπει να σας έχει εμπιστοσύνη και επίσης να μην έχει κάποιο ιστολόγιο ενεργό στο ΠΣΔ.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη υπηρεσία ιστολογίου. Προτείνουμε μια από τις παρακάτω:

Σε αυτή τη περίπτωση δε μπορούμε να σας δώσουμε οδηγίες χρήσης και να σας παρέχουμε τεχνική υποστήριξη σε τυχόν προβλήματα. Η βαθμολόγηση όμως δεν θα είναι αυστηρή, η προσπάθεια μετράει!

Οι παραπάνω οδηγίες ισχύουν και για τα τρία μέρη της σειράς μαθημάτων Κοινότητες & Ιστολόγια στο ΠΣΔ.  Αν κάποια δραστηριότητα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με τη χρήση άλλης υπηρεσίας εκτός ΠΣΔ τότε αυτό θα αναφέρεται στην περιγραφή της μαζί με οδηγίες για τον τρόπο υποβολής.


Έχω ήδη ιστολόγιο στο ΠΣΔ, πρέπει να ξανακάνω τις δραστηριότητες?

Πρέπει απλά να κάνετε αυτό που ζητάνε οι δραστηριότητες. Αν κάποια από αυτά υπάρχουν ήδη στο blog σας τότε μπορείτε να τα υποβάλετε ως απάντηση στη δραστηριότητα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υποβάλετε κάθε φορά το συγκεκριμένο url ώστε να μπορεί ο βαθμολογητής να βρίσκει κάθε φορά που βρίσκεται η απάντησή σας.

Αν αυτά που έχετε στο ιστολόγιό σας δεν αντιστοιχούν σε αυτό που απαιτούν οι δραστηριότητες τότε θα πρέπει να κάνετε τροποποιήσεις στο υπάρχον περιεχόμενο ή καλύτερα φτιάξτε από την αρχή. Μπορείτε να σβήσετε μετά τα άρθρα και σελίδες που θα φτιάξετε για το σεμινάριο.

Δεν γίνονται δεκτά τα ιστολόγια που γίνονται με τον λογαριασμό ΠΣΔ σχολικής μονάδας.

Το blogs.sch.gr μοιάζει αρκετά με το λογισμικό ιστοσελίδων Wordpress.

  Όσοι από εσάς έχετε δημιουργήσει ιστοσελίδα με το λογισμικό Wordpress θα διαπιστώσετε πολλές ομοιότητες μεταξύ του πίνακα ελέγχου του blogs.sch.gr και της ιστοσελίδας Wordpress. Με τη σειρά μαθημάτων blogs.sch.gr θα εμπεδώσετε τις γνώσεις που αποκτήσατε από το Wordpress αλλά παράληλα θα γνωρίσετε μια εναλλακτική υπηρεσία που θα φανεί χρήσιμη σε πολλούς.

  Η υπηρεσία blogs.sch.gr στην πράξη είναι μια κεντρική εγκατάσταση του λογισμικού wordpress με τη δυνατότητα ο κάθε χρήστης να έχει το δικό του ιστότοπο. Αυτό που κάνει το blog.sch.gr ξεχωριστό είναι η ευκολία χρήσης γιατί δεν απαιτεί κάποιου είδους εγκατάσταση και επιπλέον η δυνατότητα συμμετοχής σε κοινότητες. Στο παρακάτω πίνακα φαίνονται οι διαφορές μεταξύ της εγκατάστασης Wordpress στο ΠΣΔ και της υπηρεσίας blogs.sch.gr

  Χαρακτηριστικό
  Wordpress στο ΠΣΔ  Υπηρεσία blogs.sch.gr
  Έκδοση wordpress
  η τελευταία (5.0)
  κάποια παλαιότερη
  Εγκατάσταση πρόσθετων
   ΝΑΙ ΟΧΙ
  Εγκατάσταση Θέματος
   ΝΑΙ Μόνο από τα διαθέσιμα
  Προσθήκη χρηστών
   ΝΑΙ Μόνο χρήστες ΠΣΔ
  Ρόλος/Διακαιώματα
   Διαχειριστής Διαχειριστής περιορισμένων δυνατοτήτων
  Εγκατάσταση
   Πρέπει να γίνει χειρωνακτικά
  Δε χρειάζεται
  Συντήρηση
   Δική σας ευθύνη
  Την αναλαμβάνει η υπηρεσία
  Ασφάλεια  Δική σας ευθύνη
  Την αναλαμβάνει η υπηρεσία
  Ταχύτητα του πίνακα ελέγχου
   Μέτρια Αρκετά καλή

  Από τον παραπάνω πίνακα φαίνεται ότι η υπηρεσία blogs.sch.gr είναι η ιδανική λύση αν θέλουμε να φτιάξουμε έναν ιστότοπο/blog εύκολα και γρήγορα. Αν όμως έχετε απαιτήσεις και θέλετε να έχετε πλήρη έλεγχο στην διαμόρφωση της ιστοσελίδας τότε θα πρέπει να επιλέξετε τη λύση της εγκατάστασης Wordpress στο δικό σας χώρο φιλοξενείας στο ΠΣΔ.


  Τελευταία τροποποίηση: Sunday, 2 February 2020, 1:43 PM