Τι είναι το paypal

Ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τους καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν μέσω internet, είναι αυτό της ασφάλειας. Παρ' όλο που οι πιστωτικές κάρτες παρέχουν ικανοποιητική ασφάλεια, ο κόσμος φοβάται να τις χρησιμοποιήσει στο internet. Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει - εκτός από τις άλλες ευκολίες που παρέχει, η υπηρεσία με το όνομα Paypal.

Το Paypal είναι μια υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών. Με απλά λόγια, διαχειρίζεται τις πληρωμές που κάνετε στο internet, πληρώνοντας τα ηλεκτρονικά καταστήματα για λογαριασμό σας, δηλαδή δεν πληρώνετε απ' ευθείας εσείς τον κάθε έμπορο, αλλά τον πληρώνει το Paypal. Αυτό έχει σαφή πλεονεκτήματα:

  • Τα διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν μαθαίνουν ποτέ τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, άρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ για τον αν είναι αξιόπιστο το κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα ή όχι.
  • Το ότι το paypal έχει δεχθεί να συνεργαστεί με το e-shop είναι μία ακόμα ένδειξη αξιοπιστίας. Διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα κατά της απάτης και προστατεύει τους καταναλωτές από τις κακοτοπιές.
  • Δεν χρειάζεται να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας ξανά και ξανά. Απλά κάνετε login στο paypal αμέσως μετά το checkout και τελειώσατε.
  • Το Paypal μπορεί να παρέμβει σε περιπτώσεις που το ηλεκτρονικό κατάστημα κάνει κάτι που δεν θα έπρεπε (πχ να σας χρεώσει με μια υπηρεσία που δεν έχετε ζητήσει). Σε αυτές τις περιπτώσεις (αν έχετε δίκιο βέβαια) το Paypal θα σας επιστρέψει πίσω τα χρήματα και θα αναλάβει να βγάλει άκρη με τον έμπορο.
Για να μπορέσετε να κάνετε πληρωμές μέσω paypal, θα πρέπει να κάνετε μια τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του paypal ή το πιο εύκολο, να δώσετε στο Paypal τα στοιχεία της πιστωτικής (ή της χρεωστικής) σας κάρτας, ώστε να τη χρεώνει σε κάθε αγορά που κάνετε (όπως είπαμε χωρίς να δώσει τα στοιχεία πουθενά).

Θα πρέπει να προσέξετε εδώ, ότι την πρώτη φορά που θα εισάγετε την πιστωτική σας κάρτα στο Paypal, θα σας χρεώσει ένα ποσό μέχρι 1,5 ευρώ. Αυτό το ποσό θα εμφανιστεί στο λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας μαζί με ένα κωδικό αριθμό τον οποίο θα πρέπει να εισάγετε στο Paypal για να αποδείξετε ότι είστε η κάτοχος της πιστωτικής κάρτας (οπότε αν δεν έχετε e-banking, θα πρέπει να περιμένετε το λογαριασμό στης πιστωτικής στο τέλος του μήνα). Το ποσό αυτό, μετά την επιβεβαίωση θα σας επιστραφεί στο ακέραιο και θα είναι διαθέσιμο για την πρώτη αγορά σας.

Ο δικτυακός τόπος του Paypal είναι δυστυχώς στην αγγλική γλώσσα. Αν δεν γνωρίζετε καλά αγγλικά, κάντε την εγγραφή σας με τη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει καλύτερα τη γλώσσα. Από εκεί και πέρα, η συνήθης χρήση του για αγορές, είναι εξαιρετικά απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις αγγλικών, πιστεύουμε ότι μόνο με τα βασικά δεν θα έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το Paypal το χρησιμοποιούν 87 εκατομμύρια πελάτες σε 190 χώρες, με υποστήριξη για 24 διαφορετικές νομισματικές μονάδες. Μόνο για το 2009, περισσότερα από 79 δισεκατομμύρια δολάρια διακινήθηκαν μέσω της υπηρεσίας.


Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, 8:38 PM