Δημιουργία προσωπικού χάρτη

Βημα 1

Μεταβείτε στο site http://www.google.com/mymaps

Βήμα 2

Πατήστε την επιλογή Δημιουργία νέου χάρτη



Επεξήγηση εργαλείων


Στο πάνω μέρος της σελίδας βλέπετε τα ακόλουθα εργαλεία


1. Πεδίο Αναζήτησης

Μπορείτε να αναζητήσετε κάποιο μέρος (παραλία, ξενοδοχείο, υπηρεσία κλπ) και στη συνέχεια να τo προσθέσετε στον χάρτη σας. Π.χ. αν αναζητήσετε «Σχολεία Ερμούπολης»  θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα:

Αναζήτηση στο Googlemaps


και πατώντας πάνω σε ένα από αυτά μπορείτε να το προσθέσετε στο χάρτη σας πατώντας  την επιλογή "Προσθήκη στον Χάρτη"

2.  Προσθήκη δείκτη

Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να προσθέσετε ένα σημείο ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη σας. Μπορείτε να δώσετε ένα όνομα και μια περιγραφή σχετικά με αυτό το σημείο καθώς και να προσθέσετε μία εικόνα από το διαδίκτυο.

Το σημείο που προσθέσατε εμφανίζεται αριστερά κάτω από το τρέχον επίπεδο. Μπορείτε να επεξεργαστείτε περαιτέρω το σημείο που προσθέσατε πατώντας το σημάδι στα δεξιά του

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να του αλλάξετε χρώμα ή και εικονίδιο.

εικονίδιο για χάρτη googlemap


3. Εργαλείο σχεδίασης γραμμής – περιοχής

Με το εργαλείο αυτό μπορείτε να σχεδιάσετε πάνω στο χάρτη σας μια οποιαδήποτε γραμμή ή περιοχή (επιλογή 1), μια διαδρομή οδήγησης, ποδηλασίας ή πεζοπορίας (επιλογές 2,3,4).

 

Αν προσθέσετε διαδρομή τότε ο χρήστης του χάρτη σας θα μπορεί να πάρει και οδηγίες πλοήγησης βήμα – βήμα για τη διαδρομή αυτή.

Για να σχεδιάσετε μια διαδρομή αφού επιλέξετε ένα από τα εργαλεία διαδρομής κάνετε κλικ σε ένα σημείο του δρόμου στο χάρτη και στη συνέχεια ακολουθείτε την διαδρομή που θέλετε. Για να αλλάξετε κατεύθυνση (σε διακλάδωση) κάνετε ένα κλικ ακόμη και συνεχίζετε. Για να ολοκληρώσετε τη διαδρομή πατάτε στο τέλος διπλό κλικ

 

Επίπεδα (Layers)


Η απεικόνιση των σημείων στον χάρτη γίνεται με την χρήση επιπέδων (layers) μια τεχνική που χρησιμοποιείται και στην επεξεργασία εικόνας. Με αυτό τον τρόπο ο τελικός χρήστης του χάρτη μας μπορεί να αποκρύψει ή να εμφανίσει μόνο τα επίπεδα με τις πληροφορίες που θέλει.

Για να προσθέσουμε ένα νέο επίπεδο στον χάρτη μας πατάμε την αντίστοιχη επιλογή στο αριστερό μενού

Για να αλλάξουμε το όνομα του επιπέδου το επιλέγουμε από το αριστερό μενού και στη συνέχεια γράφουμε το νέο τίτλο.



Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020, 10:45 AM