Περιγραφή

Οι περισσότεροι έχουμε ταυτίσει τις μηχανές αναζήτησης με την Google. Υπάρχουν όμως και άλλες μηχανές αναζήτησης με διαφορετική φιλοσοφία ή πιο εξειδικευμένες. Επίσης σε μερικές περιπτώσεις βρίσκουμε πιο εύκολα αποτελέσματα σε θεματικούς κατάλογους.

Θεματικοί κατάλογοι

Οι θεματικοί κατάλογοι είναι συλλογές από υπερσυνδέσεις, οι οποίες είναι κατηγοριοποιημένες σε θεματικές ενότητες και υποενότητες ανάλογα με το περιεχόμενο των ιστοσελίδων στις οποίες οδηγούν. Ενίοτε ένας θεματικός κατάλογος μπορεί να διαθέτει και περιγραφές ή σχολιασμό αυτών των ιστοσελίδων.

in.gr

 

Άλλες μηχανές

DuckDuckGo

Η άγνωστη σε πολλούς, υπηρεσία παρέχει στους χρήστες μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς, όπως υπερηφανεύεται από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, δεν καταγράφει πληροφορίες για την δραστηριότητα των χρηστών της και δεσμεύεται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. Μ’ αυτό τον τρόπο κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών χρηστών που νοιάζονται περισσότερο από τις μεγάλες εταιρείες όπως την Google, τη Yahoo και το Bing,  για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους.

Wolframalpha

Το WolframAlpha είναι μία «μηχανή απαντήσεων» που δημιουργήθηκε από την Wolfram Research και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009. Είναι μια μηχανή που, όταν ψάχνουμε για κάτι, αντί να μας φέρει τη σελίδα στην οποία βρίσκεται, θα «υπολογίσει» και θα μας φέρει την απάντηση που θέλαμε. Είναι μια online υπηρεσία που να μπορεί να απαντήσει σε πραγματικές ερωτήσεις, άμεσα, κάνοντας υπολογισμούς και επεξεργάζοντας αποθηκευμένα δεδομένα.


Εξειδικεμένες μηχανές αναζήτησης

Αυτές οι υπηρεσίες εξειδεικεύονται στην αναζήτηση σε ειδικού περιεχομένου όπως αναζήτηση σε κοινωνικά δίκτυα, forum, eshops κτλ.

Booking.com (αναζήτηση ξενοδοχείων)

Omgili (αναζήτηση σε forum)

Google Social Search (αναζήτηση σε κοινωνικά δίκτυα)

skroutz (αναζήτηση σε eshops)

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, 9:48 PM