Μήνυμα

της Περιφερειακής Διευθύντριας

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Νοτίου Αιγαίου


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των παιδιών μας του Νοτίου Αιγαίου,

 

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε την καθημερινότητά μας και μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες δυσκολίες και προκλήσεις.

Εμείς, από τη μεριά της Πολιτείας, οφείλουμε αφενός να προστατεύσουμε το αγαθό της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας και αφετέρου να συνεχίσουμε να παρέχουμε το αγαθό της εκπαίδευσης προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί, σε κάθε περίπτωση, με τον πιο πρόσφορο τρόπο και στο κατάλληλο πλαίσιο.

Δεδομένων των συνθηκών, θα χρειαστεί να αξιοποιήσουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που τη γνωρίσαμε, σε κάποιον βαθμό, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης την άνοιξη του 2020. Η εξαιρετική προσπάθεια των εκπαιδευτικών τότε είχε πολύ καλά αποτελέσματα, σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση απαιτεί διαφορετικό σχεδιασμό και εμπλέκει με συγκεκριμένους τρόπους τους γονείς, τρίτο πόλο, ούτως ή άλλως, της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το παρόν εγχείρημα της Π.Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου υλοποιήθηκε από μια ομάδα στελεχών της εκπαίδευσης, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, πληροφορικών και άλλων και στοχεύει να ενισχύσει τη συνεργασία και την επικοινωνία του σχολείου με την οικογένεια, προκειμένου να συνεχιστεί η μαθησιακή πορεία των μαθητών και σε πιο δύσκολες συνθήκες.

Με το σεμινάριο αυτό, εσείς θα ενημερωθείτε για τους τρόπους ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών σας  και θα μπορέσετε να τα βοηθήσετε γνωρίζοντας  βασικά στοιχεία και εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Έτσι θα είστε σε θέση να συμπαρασταθείτε στα παιδιά σας με τον καλύτερο τρόπο, όταν χρειαστεί να ακολουθήσουν την οδό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Με τη βεβαιότητα ότι όλοι μας συμβάλλουμε στο κοινό αγαθό της εκπαίδευσης των παιδιών μας, ιδιαίτερα στον μοναδικό νησιωτικό μας κόσμο, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο σεμινάριο αυτό.

 

Η Περιφερειακή Διευθύντρια

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Νοτίου Αιγαίου

 

Μαρκέλλα Παραμυθιώτου

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, 11:53 AM