Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Απαιτήσεις ολοκλήρωσης
Άνοιξε: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020, 11:55 PM
Λήξη: Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, 11:55 PM

Σκοπός

Στη δραστηριότητα αυτή θα πρέπει να προσθέτετε ένα εξωτερικό σύνδεσμο στο μάθημά σας

Διδακτικοί στόχοι

Στο τέλος της ενότητας/δραστηριότητας θα είστε σε θέση να:

  • προσθέτετε ένα εξωτερικό σύνδεσμο στο μάθημα του moodle


Περιγραφή

Το moodle μας δίνει την δυνατότητα να προσθέσουμε έναν σύνδεσμο για μια ιστοσελίδα που σχετίζεται με το αντικείμενο του μαθήματός μας και θα θέλαμε να τη δουν οι μαθητές μας.

Για να προσθέσετε ένα σύνδεσμο σε ιστοσελίδα (url) πηγαίνετε στο μάθημά σας και στην κεντρική σελίδα, όπου εμφανίζονται οι εβδομάδες του μαθήματος, πατάτε πάνω στο κουμπί Ενεργοποίηση Επεξεργασίας (αν υπάρχει ήδη αυτή η ένδειξη συνεχίζετε χωρίς να αλλάξετε κάτι). Τώρα μπορείτε να κάνετε τροποποιήσεις σας στο μάθημά σας. 

Πηγαίνετε στην πρώτη εβδομάδα που έχετε προσθέσει τους πόρους των προηγούμενων δραστηριοτήτων και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με πριν.

Επιλέξτε "Προσθήκη δραστηριότητας/ πόρου" και στο παράθυρο που ανοίγει επιλέξτε "Διεύθυνση URL και Προσθήκη.

Στη σελίδα που ανοίγει, μέσα στο πλαίσιο Όνομα γράφετε το κείμενο που θέλετε να εμφανίζεται στο μάθημά σας π.χ. Περισσότερες πληροφορίες για την Μάχη του Μαραθώνα. Στο πεδίο Περιγραφή γράφετε μια σύντομη περιγραφή της σελίδας. Μπορείτε αν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα της γραμματοσειράς. Τέλος στο πεδίο Εξωτερική διεύθυνση URL βάζετε την διεύθυνση της σελίδας στην οποία θέλετε να μεταφέρονται οι μαθητές σας πατώντας τον σύνδεσμο που μόλις φτιάξατε π.χ. http://el.wikipedia.org/wiki/Μάχη_του_Μαραθώνα.

Αφού τελειώσετε τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε πατάτε στο κουμπί Αποθήκευση και επιστροφή στο μάθημα.

Στο τέλος, αφού βρίσκεστε στο μάθημά σας, πατήστε στην πάνω στο κουμπί "Απενεργοποίηση Επεξεργασίας" για να φύγετε από την κατάσταση όπου κάνετε τροποποιήσεις στο μάθημά σας και έτσι, απλώς να βλέπετε το μάθημά σας.


Παραδοτέο



Για να βαθμολογηθείτε για αυτήν τη δραστηριότητα θα πρέπει να υποβάλλετε το URL του μαθήματός σας.

Για απορίες ή προβλήματα σε αυτή τη δραστηριότητα κάντε κλικ εδώ