Μπέρδεψε το Εικονικό με το Πραγματικό

Οι πολύωρες ενασχολήσεις με τα τυχερά παιχνίδια στο Internet έκαναν έναν Έλληνα 17χρονο να πιστέψει ότι έχασε σε διαδικτυακό παιχνίδι 17.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Άφησε δύο επιστολές στην οικογένειά του όπου εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν στην αυτοκτονία και ζήτησε συγγνώμη γιατί πίστευε ότι οι γονείς του θα έπρεπε τελικά να καταβάλουν αυτό το ποσό στην εταιρεία διαδικτυακών παιχνιδιών.
Η υπόθεσή του έγινε γνωστή στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και αφού εντοπίστηκε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, χρειάστηκε η βοήθεια ψυχολόγων για να πειστεί ότι δεν έχασε τα 17.000 ευρώ.

Παραμέλησαν μέχρι θανάτου το μωρό τους

Ένα ζευγάρι Νοτιοκορεατών έδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φθάσει ο εθισμός στο Διαδίκτυο. Και οι δύο γονείς ήταν τόσο πολύ απασχολημένοι με το να μεγαλώνουν εικονικά την ψηφιακή κόρη τους με το όνομα Anima στο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι Prius Online, ώστε άφησαν το ηλικίας τριών μηνών μωρό τους να πεθάνει από την πείνα!

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Σεούλ, εκτιμάται ότι το 30% των Νοτιοκορεατών που είναι κάτω των 18 ετών, δηλαδή περίπου 2,4 εκατομμύρια άτομα, κινδυνεύουν από τον εθισμό στο Internet.

Είναι πολλά εκατομμύρια οι χρήστες που έχουν δημιουργήσει μια δεύτερη εικονική ζωή στο Διαδίκτυο και πολλοί απ’ αυτούς ζουν μαζί ψηφιακά χωρίς να έχουν συναντηθεί ποτέ στην πραγματικότητα.


Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, 6:45 AM